На Івано-франківщині розпалась студентська "Свобода"?


Один з найбільших осередків «Свободи» на Заході тріщіть по швах від між побратимських війн за владу. Конфлікт спалахнув між керівником міського осередку – Романом Онуфрієвим та заступником обласного – Василем Поповичем. Останній, крім цього керує Івано-франківською молодіжною організацією «Студентська Свобода».

З чого ж почалась війна побратимів? Банальна меркантильність, а точніше зажерливість. Ні для кого не секрет, що «Свобода» ніколи не відмовлялась від того щоб організувати якусь протестну акцію. Це і піар і можливість заробити непогану копійку. Як пише Клич нації, студентів у Івано-Франківську зараз стало дуже багато і їх простіше організувати. Відповідно і грошей за такі «послуги» отримати можна більше. Це і стало поперек горла Роману Онуфрієвому, заробіток якого значно скоротився через студентів Поповича.

Недовго думаючи, Онуфрієв вирішив створити нову, незалежну від «Студентської Свободи», молодіжну організацію та оголосив так звану «Студентську мобілізацію» у Франківських ВНЗ. При цьому, розповсюдженню партійних анкет передуватиме інформаційна кампанія, яка ґрунтується на негативі через стрімке збільшення кількості студентів з Африки та арабських країн у Франківську. Підконтрольні Онуфріву студенти поширюватимуть інформацію про те, що іноземні студенти, купляючи собі студентські квитки, позбавляють українців права на освіту, а як наслідок і на достойну роботу та майбутнє.

От і маємо расизм заради грошей. Навіть страшно подумати до чого може призвести жага наживи пана Онуфрієва.

Альона Кринична