На Коломийщині пройде сесія облради: Говоритимуть про освіту в умовах децентралізації


Чергове засідання 24-ої сесії обласної ради відбудеться в Коломийському районі і буде присвячене питанням розвитку освіти в умовах децентралізації

На розгляд депутатського корпусу президія обласної ради рекомендувала 14 проектів рішень, інформує прес-служба облради. Серед ключових питань – функціонування загальної середньої освіти області та реалізація концепції Нової української школи, шляхи розвитку професійно-технічної освіти та коледжів Прикарпаття, стан та перспективи розвитку позашкільної освіти в умовах децентралізації, реформування системи освітніх інтернатних закладів в умовах Національної стратегії деінституалізації.

"Ми виїжджаємо в Коломийський район, адже там ми можемо ознайомитися з роботою закладів освіти різних типів – професійно-технічної, загальної середньої школи, інтернатні заклади. Ми будемо аналізувати як функціонує освіта в умовах реформування", - зауважив голова обласної ради Олександр Сич.

Окрім освітніх питань, до проекту порядку денного включені проекти рішень, які потребують невідкладного розгляду. Вони стосуються внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік,  внесення змін до рішення обласної ради "Про затвердження Звіту за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Івано-Франківської обласної ради та Антикорупційної програми Івано-Франківської обласної ради на 2018 рік".

Разом з цим, на виїзному засіданні 24ої сесії обласної ради планується розглянути звернення до Президента України щодо невідкладного розгляду питання про прийняття до громадянства України бійця-добровольця антитерористичної операції Концелідзе Мераба Мурадовича, звернення до Верховної Ради України та Кабінету міністрів України щодо співфінансування з державного бюджету проектів-переможців Програм прикордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства 2014-2020 років, питання про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області.

Виїзне засідання 24-ої сесії обласної ради відбудеться 19 жовтня 2018 року на базі Державного професійно-технічного навчального закладу "Отинійський професійний ліцей енергетичних технологій", Нижньовербіжської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Нижньовербіжської сільської ради ОТГ та Печеніжинської спеціальної школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради.