На Прикарпатті експорт збільшився майже на 40%


Обсяги експорту товарів у І кварталі 2017р. склали 90,5 млн.дол. США, імпорту – 49,1 млн.дол. США. Порівняно з І кварталом 2016р. обсяги експорту збільшилися на 39,3%, імпорту – на 12,6%.

Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило  41,3 млн.дол. США,  коефіцієнт  покриття  експортом  імпорту склав 1,84.

У загальнообласних обсягах експорту товарів питома вага суб’єктів  зовнішньоекономічної діяльності міста  склала  59,1%,  імпорту – 45,2%.

Партнерами  у  зовнішній  торгівлі  товарами  були  нерезиденти з  67 країн  світу.

Найбільші експортні поставки з обласного центру здійснювалися до  Румунії, Нідерландів, Іспанії, Єгипту, Ізраїлю, Чехії, Туреччини.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу становив        58,6 млн.дол. або 64,8% від загального обсягу експорту по місту, та збільшився у порівнянні з І кварталом 2016р. на 12,6%.

Основу експортних поставок міста складали продукти рослинного походження і механічні та електричні машини.

Вагомими були обсяги надходжень товарів з Румунії, Німеччини, Китаю, Чехії, Польщі, Італії.

Імпорт товарів з країн ЄС становив 38,4 млн.дол. або 78,1% від загального обсягу імпорту по місту, та збільшився у порівнянні з І кварталом 2016р. на 21%.

Більше половини обсягів імпорту товарів займали механічні та електричні машини. Суттєвими були і надходження полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, недорогоцінних металів та виробів з них, текстильних матеріалів та текстильних виробів, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості.