На Прикарпатті селяни спіймали злочинця, що вкрав гроші з церковної каплички


До чергової частини Коломийського відділу поліції надійшло повідомлення від жителя села Печеніжин про те, що за «гарячими слідами» громадяни затримали невідомого чоловіка, котрий викрав грошові кошти із церковної каплички.

Отримавши повідомлення, місцеві правоохоронці виїхали на місце події та задокументували факт вчинення крадіжки. В ході проведення слідчих дій поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 40-річний мешканець Косівського району, раніше судимий за вчинення крадіжки.

Як з’ясувалося, зловмисник перебуваючи на території сільської школи, помітив церковну капличку. Тож, шляхом розбиття вікна, він проник у приміщення, де із скриньки для пожертв викрав близько 300 гривень. Маючи намір втікати, був викритий жителями села, котрі затримали його і викликали поліцію. Крадені кошти правоохоронці повернули громаді.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст.15 (Замах на злочин) та за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області