На Прикарпатті засудили працівника лісової охорони, що закривав очі на незаконні рубки


Косівський районний суд засудив працівника лісової охорони, за те, що він неналежно виконував свою роботу.

Як зазначається у матеріалах справи, являючись працівником лісової охорони чоловік не здійснював регулярні обходи лісових масивів, не виявляв лісопорушників та фактів вчинення самовільних рубок в лісі, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Внаслідок неналежного виконання майстром лісу своїх службових обов'язків щодо здійснення охорони лісу від самовільних рубок у ввіреному йому під охорону обході, а саме у кварталі №9 Пістинського лісництва РП «Райагроліс» упродовж періоду з 02.02.2015 року по 03.06.2015 року невстановленими досудовим слідством особами, здійснено незаконну рубку 35 дерев породи дуба звичайного, сироростучого, ліквідною масою 43 м3, чим у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України № 541 від 24.07.2013 року спричинено шкоду лісовому господарству та природно-заповідному фонду в сумі 233004 грн., що у 338,1 рази перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян та, відповідно до примітки до ст. 364 КК України, є тяжкими наслідками», - йдеться у матеріалах.

У підсумку суд визнав чоловіка винним, та призначив покарання у вигляді -  2 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади на строк 2 роки без сплати штрафу. Водночас керуючись ст.75 КК України, чоловіка звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням встановивши йому іспитовий строк - 2 роки.