На сімейний відпочинок родин учасників АТО додатково спрямують 200 тисяч гривень


На підтримку учасників бойових дій та їх сімей з обласного бюджету додатково спрямують 350 тисяч гривень. Відповідне спільне розпорядження голови обласної ради та голови ОДА затвердила постійна комісія обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків.

Як розповіла директор департаменту фінансів облдержадміністрації, депутат обласної ради та член комісії Галина Карп, 200 тисяч гривень спрямують на сімейний відпочинок родин учасників АТО. Ще 150 тисяч виділять на реабілітацію. Ці гроші – частина вільного залишку коштів обласного бюджету, який склався станом на 1 січня 2016 року.

Під час обговорення даного питання, голова Спілки добровольців АТО Прикарпаття Василь Андріїв висловив побоювання, що через декілька місяців передбачених коштів може не вистачити на організацію сімейного відпочинку. Адже, за його словами, кількість охочих учасників бойових дій відпочити з рідними може збільшитися. Галина Карп запевнила, коштів вистачить на всіх, хто подав відповідні заявки. Якщо ж кількість бажаючих збільшиться, додала фінансист, Департамент вишукає необхідні кошти.

Разом з тим, члени бюджетної комісії погодили розподіл вільного залишку коштів обласного бюджету в сумі 13,5 тисяч гривень для забезпечення належного функціонування Центру допомоги учасникам антитерористичної операції.