На вихідних франківцям покажуть першу виставу "режисерської майстерні"


Вже в суботу, 19 листопада в Івано-Франківському обласному музично-драматичному театрі покажуть першу прем'єру в рамках нещодавно запущеного проекту "Режисерська майстерня" під назвою Убити Кароля".

Це вистава про загальну байдужість і правову безграмотність.

"Шукаючи ворога винного у всьому"завжди зовні, вигадуючи собі міфічних"Каролів", ми забуваємо зазирнути у власну душу, відтак відбувається перетворення на зомбі та моральних деградантів"- розповідає про виставу режисер-постановник Андрій Кирильчук.

За словами директора драмтеатру Ростислава Держипільського, це вистава з "театру абсурду".

"Думаю, що це буде своєрідний експеримент. Адже у спектаклі задіяні студенти 4- го курсу, для яких це буде перший досвід роботи у такому складному жанрі"- каже Держипільський.

Це вже не перша режисерська робота Андрія Кирильчука. Режисер вважає, що театру бракує вистав де є діалог між глядачем і акторами. В цій виставі поєдналися дві п'єси: Славоміра Мрожека "Кароль" та Івана Вирипаєва"Сни". Кирильчук пояснює, що це ризикований експеримент і вони самі не знають що вийде. Тож запрошують франківців завтра прийти і дати йому свою оцінку.

У цьому спектаклі піднімаються дуже багато важливих соціально-психологічних тем.

"Ще однією тематикою спектаклю е наш рух до Європи. Ми притримуємося реалій і гот ові показувати щоб добратися до корита. Вистава показує настільки ми готові до змін"- каже Кирильчук.

Ростислав Дкржипільський допускає що деякі глядачі можуть не зрозуміти і не сприйняти цю виставу алже вона не дуже вписується в рамки класичної вистави. Проте режисер сподівається таким чином залучити нових глядачів.