На зарплати прикарпатським бюджетникам до кінця року бракує понад 102 млн грн


На виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери Прикарпаття до кінця року бракує 102,6 мільйонів гривень. З них, на установи, які утримуються за рахунок медичної субвенції з держбюжетам - 77,1 мільйонів гривень.

Таку інформація під час чергової сесії озвучив депутат-свободівець, голова комісії з питань охорони здоров'я Манолій Піцуряк під час розгляду питання "Про ситуацію з забезпеченням фінансування зарплат працівникам охорони здоров'я на листопад-грудень 2016 року". 

За словами депутата, найбільш проблена ситуація із зарплатами медиків сьогодні у Богородчанському, Верховинському, Галицькому, Калуському, Косівському, Рожнятівському та Тлумацькому районах, де досі повністю не виплатити зарплату за листопад. Окрім того, бракує коштів для виплати зарплатні за грудень.

Як зазначив голова облради Олександр Сич, на всі звернення обласної ради до керівництва держави надходили лиш відписки про невиконання постанов Кабміну про скорочення ліжко-місць та упорядкування структури штатів у медзакладах.

"Я ще б розумів, якби Кабмін не мав грошей на заробітну плату. Але ці гроші є, бо без нашого відома виділяються гроші на об’єкти соціальної іфраструктури. Це звичайно добре, але зарплати - на першому місці. Окрім того, де краще знають, які об’єкти треба ремонтувати – у Києві, чи тут у області чи районі?. Очевидно,  у Долині чи Коломиї краще знають, що їм треба ремонтувати", - резюмував голова.

Після обговорення депутати прийняли звернення до прем'єр-міністра, спікера Верховної ради, міністра охорони здоров'я та народних депутатів від Прикарпаття з проханням переглянути показники Держбюджету та збільшити розмір медичної субвенції на 77, 1 млн гривень.