Назвали топ-5 країн, куди українці поїдуть цього літа


Які 5 країн українці оберуть для подорожей цього літа – про це розповів директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук.

Орієнтуватимуться, передусім, на ціну курорту, рівень сервісу та географію польотів, зазначив експерт у телеефірі ICTV , передає Gazeta.UA.

На 5-му місці рейтингу опинилася Греція. Серед країн Єврозони вона найдешевша для іноземних туристів.

"Звісно, багато туристів оберуть саме Грецію. І не лише тому, що після 11 червня буде безвізовий режим. А й тому, що, порівняно з іншими країнами Єврозони, в Греції відносно невисокі ціни", – говорить Царук.

Фото: www.grekomania.ru

На 4-е місце він поставив Грузію.

Її частіше обирають туристи-індивідуали, що не користуються послугами турфірм.

"Ця країна дуже себе рекламує на нашому ринку. Та і відпочинок у Грузії недорогий, плюс немає мовного бар'єру. Тому українських туристів цього року тут побільшає", – впевнений експерт.

Фото: Tui

3-тю сходинку посідає Єгипет.

Влітку тут дуже спекотно. Попри це, є чудові готелі та розваги. Зараз щодня з Києва в Єгипет вирушають 3-5 чартерні рейси.

Фото: Турпром

На 2-е місце вийшла Болгарія.

"У Болгарії дуже доступні ціни та хороший європейський сервіс. До того ж туди, порівняно з минулим роком, трохи збільшилися авіаперевезення", – говорить Царук.

Фото: Tui

Пальму першості експерт віддав Туреччині.

За його словами, цю країну обирають 70% українських туристів.

"Цього року Туреччина трохи подорожчала, і, можливо, ще подорожчає. Влітку десь на 20-30% порівняно з минулим роком. Але українці все одно туди поїдуть. Тому що співвідношення ціна-якість того варті. Жодна з інших країн поки що такого не запропонує", – говорить Царук.

Фото: В Отпуск.ру

Щодо рівня цін, найдешевшими в цьому списку виявилися Грузія і Болгарія. Так, у Грузії апартаменти на двох у сезон у середньому коштуватимуть $40-60 на добу.