Невідома на Прикарпатті "організація інвалідів АТО" хоче отримати з обласного бюджету 13 тисяч гривень


Сьогодні, 11 березня відбулося засідання комісії з питань, бюджету, фінансів та податків на якій серед інших розглянули питання про розподіл видатків на підтримку громадських організацій.

Зокрема розглянули питання про розподіл видаткі передбачених за КФКВ091209 "Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів і ветеранів". Доповідач Віталій Яворський запевнив членів комісії що його управління проаналізувало діяльність всіх організацій які внесені до списку, а також заслухали звіти про діяльність голів організацій.

Депутат облради від ВО "Свобода" Василь Попович запитав Яворського чи він знає особисто керівника місцевого осередку "Всеукраїнської асоціації інвалідів АТО". Адже цій організації планується виділити 13 тис грн.

Таке запитання свободівця підтримав і учасник АТО Василь Андріїв, запевнивши що ніхто з учасників АТО не знає цієї людини. Окрім того коли Андріїв попросив керівника назвати кількість членів організації, він сказав що їх 54, проте не зміг назвати жодного прізвища.

Голова облради Олександр Сич підтримав думку, що не можна виділяти кошти невідомо кому.

"Я цю людину не знаю і як бачу ніхто з нею не знайомий. Половина організацій у списку дуже активно працюють, а їм виділяється тільки 5-7 тисяч, тоді як невідомій організації готові віддати 13 тисяч. Це не добре і потрібно перевірити кому і для чого виділяються ці кошти",- каже Сич.

Проте, як пояснив Віталій Яворський у них не було підстав відмовити цій організації, адже з юридичної точки зору до них немає питань.

У підсумку голова облради запропонував прийняти проект рішення, проте ці 13 тисяч залишити нерозподіленими поки не виясниться, що це за організація і для чого їм кошти.

Варто зауважити, що за словами Віталія Яворського організація спочатку просила більше мільйона, потім 35 тис., а зараз їм потрібно тільки 13 тисяч.