Німецький підприємець створить демонстраційну органічну ферму на Тлумаччині


У 2015 році у Тлумацькому районі фермер із Німеччини Міхаель Дільман заснував українське підприємство ТОВ «Дільман Органік» з виробництва органічної продукції.

За його словами, цільова аудиторія даного господарства – не лише фермери, а й усі учасники ринку органічної продукції, про це пише сайт Тлумач Сьогодні.

«Це буде відкрите для всіх господарство і матиме формат демонстраційної ферми. Своїм прикладом хочемо показати малим і середнім фермерам, як працювати на землі за органічною технологією без застосування хімії, які сорти чи біозасоби можна застосовувати. Також ми ставимо собі за мету ділитися досвідом просування органічної продукції до кінцевого споживача», – говорить німецький інвестор, адже в Україну він приїхав не лише розвивати бізнес на родючих українських землях, а й поширювати свої ідеї органічного виробництва.

Сім’я Дільманів займається фермерством уже 14 поколінь і має величезний сільськогосподарський досвід. В основному вирощують зернові – пшеницю, жито, бобові, овес, а також сіють конюшину і люцерну. Сам Міхаель постійно вдосконалював технології, розширював виробництво і зараз володіє доволі потужним органічним господарством у Східній Німеччині.

Слід зазначити, що міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий подав законопроект № 5448 «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», який спрощує введення органічного бізнесу. Крім того, один із основних напрямків стратегії Мінагрополітики «3+5» – органічне виробництво.