Обласна влада та правоохоронні органи об’єднують зусилля заради захисту природи


В обласній прокураті відбулася робоча нарада з питань протидії злочинності у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Участь у ній взяли голова обласної ради Олександр Сич, голова ОДА Олег Гончарук, прокурор області Владислав Братюк, начальник управління Служби безпеки України в області Петро Дідух, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в області Віктор Шкутов, керівники контрольних органів.

Під час наради присутні обговорили питання освоєння природних ресурсів, акцентували на порушеннях, які допускаються при вирубці лісів, використанні надр та земель природно-заповідного фонду. Як розповіли в прокуратурі, на даний час територіальними органами поліції області здійснюється досудове розслідування по 159-ти кримінальних провадженнях про злочини у сфері довкілля, 83 з них – у сфері охорони лісових ресурсів.

Очільник обласної ради відзначив, що питання про стан використання земельних та  лісових ресурсів включено до плану роботи обласної ради на поточний рік.

"Ми будемо робити спеціальні виїзні сесії. Одна з таких вже запланована на 24 червня на території Коломийського району , де будемо обговорювати земельні питання. Так само плануємо провести виїзну сесію з питань використання лісових ресурсів. Долучайтеся до проведення таких засідань і готуйте власні рекомендації щодо запобігання правопорушенням в тій чи іншій сфері", - резюмував Олександр Сич.

За результатами обговорення було запропоновано створити робочі групи у районах області з метою вивчення ситуації на місцях та пошуку шляхів ефективнішої протидії злочинності у сфері охорони навколишнього природного середовища.