Очільник Франківська розповів про допити у поліції


Сьогодні, 1 травня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків прийшов на допит у міський відділ поліції.

Як відомо, очільника міста викликали туди через висловлювання про нібито примусове виселення ромів. Підтримати Марцінківа прийшли декілька десятків франківців - однопартійці, учасники АТО та просто небайдужі містяни, пише Бліц-Інфо.

Як розповів Руслан Марцінків, мова йшла про 20 осіб, які не дотримувались карантину.

«Вони самі попросили, щоб ми допомогли відправити їх за місцем проживання та надали транспорт. Частина людей у ньому не помістились. Вважаю, що якщо буде потреба, ми допоможемо. Вони вже знову починають звертатись», - зауважив Марцінків.

За словами очільника Франківська, допит пройшов нормально.

Окрім того, мера зразу допитали й у другій справі, а саме через роботу ринків.

«Вважаю, що це надумана справа. Вона навіть не піддається логіці. Коли ми зустрічались з підприємцями ніякого офіційного паперу, який би забороняв роботу ринків не було, а була лиш рекомендація головного санітарного лікаря. Тому надіюсь, на чесне розслідування, адже я не бачу за собою ніякої вини», - додав Руслан Марцінків.

Нагадаємо, нещодавно Руслан Марцінків під час наради поцікавився у правоохоронців, чому ті не відправили ромів на Закарпаття проти їхньої волі. Адже в поліції сказали, що поїхати погодилися лише половину, а 10 осіб схотіли залишитися. За словами посадовців, мова йшла про групу осіб, які жили у Привокзальному сквері. Водночас на захист ромів стали правозахисники та посольство Сполучених Штатів. Згодом через висловлювання мера відкрили кримінальне провадження. Перший допит у справі мав відбутись 28 квітня, втім його перенесли на 1 травня.

 Читайте також: Ніякої дискримінації я не вбачаю, - Марцінків каже, що в поліції самі попросили транспорт для ромів

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!