Очільник Франківська роздумує над впровадженням міської програми "Туалети"


Сьогодні, 4 лютого відбулося засідання виконкому міської ради, на якому серед інших розглянули питання про комісію з доступності соціальних об'єктів для людей з обмеженими можливостями.

Першим питанням, яке розглянули, було затвердження положення і складу міського комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста.

Як доповіла керівник департаменту соціального захисту Олександра Заклинська, новостворена комісія за заявками від громадських організацій обстежує точки де немає вільного доступу до різноманітних закладів, транспорту та відпочинкових зон  для людей з обмеженими можливостями.

У виконкомі попросили, щоб комітет звертав увагу, як у місті робляться дороги, тротуари, коли купується громадський транспорт, щоб вони були призначені і для людей з обмеженими можливостями.

Особливу увагу чиновники звернули на спеціальні туалети для інвалідів та інших маломобільних груп населення.

«Нехай сміються. Якщо ми затвердимо міську програму «Туалети», то нічого страшного в цьому немає. Адже туалети і кладовища – це обличчя міста. Люди з обмеженими можливостями повинні мати вільний доступ до громадських туалетів»,- каже міський голова.