Очільники прикарпатських рад обрали керівництво консультативної ради з місцевого самоврядування


Сьогодні, 25 грудня відбулося засідання Консультативної ради з питань місцевого самоврядування.

На початку засідання голова облради представив всіх очільників райрад і міських голів міст обласного значення. Головою ради було обрано Олександра Сича, а з-посеред себе керівники обрали заступника, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Одноголосним рішенням на цю посаду було обрано голову Богородчанської районної ради Михайла Головчука

Після завершення організаційних питань, голова облради Олександр Сич розповів очільникам районів про ті програми розвитку Прикарпаття, які були підтримані депутатськими комісіями.

"Ми передбачили електронну систему голосування, а то наша рада стала вже раритетною. Окрім того, було прийнято рішення підвищити соціальні виплати для ветеранів УПА, яких залишилось дуже мало. Саме тому ми просимо вас знайти 750 грн з районного бюджету на допомогу вашим ветеранам. Було прийнято і ряд інших важливих програм. Проте, нажаль наша бюджетна комісія не зможе створити чудо і доведеться вибирати пріоритети",- зауважив Олександр Сич. 

Підтримав слова голови облради і перший заступник Василь Гладій. Депутат закликав очільників районів і міст обласного значення до співпраці. Йдеться про те, що керівники громад повинні проаналізувати програми і визначитись де можливе співфінансування.

У свою чергу Олександр Сич порадив головам співпрацювати з обласними депутатами. Адже пооб'єктний розподіл коштів буде проводитись в березні за пропозиціями депутатів обради, які вони отримають протягом цього часу. 

Під кінець засідання до голови облради звернулися очільники райрад з проханням посприяти виділенню коштів на добудову доріг в районах, запевнивши у готовності співфінансувати будівництво.

Олександ Сич запевив голів, що цьогоріч у бюджеті закладена досить велика сума коштів на ремонт доріг. Окрім того буде створена спецкомісія, яка буде опікуватися дорогами і розподіляти гроші відповідно до потреб.