Одне з прикарпатських сіл саботує вибори громад


В Івано-Франківській області громада села Устеріки, Верховинського району, саботує перші вибори в Білоберізькій об’єднаній територіальній громаді (ОТГ). Жоден житель Устеріків досі не голосував.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила голова дільничної виборчої комісії у Білоберізці Надія Шарабуряк.

«У нас всі 4 дільниці відкрились вчасно, порушень не зафіксовано. Не голосують лише жителі села Устеріки. Жодний з них досі не взяв участі у виборах голови та депутатів ради до Білоберізької об’єднаної громади», - повідомила Ніна Шарабуряк.

За її словами, станом на 15 годину вже проголосували більше 30% виборців.

Громада села Устеріки не подала списки для створення виборчої дільниці. У день голосування в Устеріках запланували провести збори села.

Як повідомлялося, раніше громада села Устеріки вимагала скасувати вибори у Білоберізькій ОТГ, заплановані на 27 березня. Івано-Франківська ОДА звернулась до ЦВК з листом про призупинення виборчого процесу. Втім, громада Устеріків на свої вимоги отримала відмову, оскільки  процес «призупинення» виборчого процесу у законодавчих актах не передбачений.

До Білоберізької ОТГ увійшли Білоберізька сільська рада (село Білоберізка), Хороцівська сільська рада (села Хороцеве, Барвінків) та Устеріківська сільська рада (село Устеріки).