Олександр Сич закликав дотримуватись традицій, щоб не зламали національного стрижня


Традиція – це те, що не дозволяє загубитися в мороці часу та мороці світу. Це те, що дозволяє пам’ятати нас славу наших предків. Те , що єднає історію з сьогоденням і те, що прокладає маршрут із сьогодення в майбутнє.

Таку думку висловив голова обласної ради Олександр Сич під час урочистостей біля пам’ятника Ярославу Мельнику, під час патріотичного фестивалю «Яворина – 2017».

«Традиція пошанування формує нашу духовну основу, гідність і наш національний хребет. Дотримуючись традиції вшанування вояків УПА, героїв України, героїв історичних, сьогоднішніх – ми самі себе зберігаємо та плекаємо національну гідність. Адже у сучасному глобалізованому світі виживатиме той, хто сильний. Бо глобалізація нищить національні культури, нищить національну психологію, кордони та націю взагалі. І недаремно час від часу від наших сусідів, які завжди зазіхали на нашу землю, нашу волю ми чуємо нарікання на УПА та Бандеру», - підкреслив Олександр Сич.

Як приклад голова облради навів висловлювання польського міністра Вітольда Ващиковського «В Європу нас із Бандерою та УПА не візьмуть».

«Не хочу вдаватися в історичні дискусії чому прийняли в Європу Польщу з їхньою армією крайовою, воєнним геноцидом євреїв, післявоєнним геноцидом українців «Вісла». Я стверджую одне – Польща виступає не як наш партнер, чи  адвокат. Польща є геополітичним суперником, який користуючись тим, що Україна ослаблена, хоче зламати її історичний хребет, перетворити її на сателіта в майбутнє об’єднання Європи, перетворити на свого холопа. Вона це може зробити, якщо ми не матимемо національної гідності, адже вони хочуть позбавити нас національного стрижня, а це Бандера, армія УПА і хлопці, що загинули тут та ті, що зараз гинуть в російсько-українській війні», - акцентував Сич.

Він зазначив, що саме на вшануванні історичних чинів виховали сьогоднішніх героїв. Адже сьогоднішня війна на сході України продовження тої боротьби, що вели ОУН і УПА.