Податківці Івано-Франківської ДПІ провели тренінг для платників податків


Нещодавно івано-франківські податківці провели для суб’єктів господарювання Івано-Франківська тренінг на тему: «Порядок заповнення та подання декларації з податку на додану вартість. Електронні сервіси.».

Відкриваючи захід, заступник начальника ДПІ у м. Івано-Франківську – начальник відділу організації роботи Олена Мухіна зазначила, що фіскальна служба міста робить усе необхідне, аби налагодити конструктивний діалог з бізнес-середовищем, намагаючись своєчасно інформувати суб’єктів господарювання про всі законодавчі нововведення.

Начальник відділу адміністрування податку на додану вартість ДПІ у м. Івано-Франківську Галина Кардаш проінформувала присутніх про внесенні зміни до форми податкової накладної, які затверджені наказом Міністерства фінансів України від 23.02.2017 №276 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України».

Також  наголосила, що відповідно до Порядку заповнення податкової накладної всі податкові накладні підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) за формою, чинною на день такої реєстрації.

В зв’язку з прийняттям наказу № 276, податкові накладні/розрахунки коригування за новою формою  прийматимуться до реєстрації в ЄРПН починаючи з 16 березня 2017 року.

Крім того, наказом № 276 затверджено нову форму декларації з ПДВ і зміни до порядку її заповнення. Подати декларацію за оновленою формою вперше потрібно у квітні, тобто за підсумками роботи за березень 2017 року.

Заступник начальника відділу електронних сервісів та звітності, організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг, організації розгляду звернень та забезпечення  доступу до публічної інформації ДПІ у м. Івано-Франківську Наталія Гуменюк зупинилась на питанні використання електронних сервісів ДФС. Зокрема, розповіла про роботу Електронного кабінету платника, за допомогою якого можна сформувати та подати податкову звітність, подати запит щодо отримання відомостей про суми отриманих доходів та утриманих податків, отримати  інформацію про розрахунки з бюджетом, інформацію з реєстрів електронного адміністрування ПДВ та акцизного податку тощо.