Помер викладач Прикарпатського університету


У понеділок, 5 грудня 71-році життя перестало битися серце старшого викладача кафедри музичної україністики та народно-інструментального мистецтва, голови профбюро музичного відділення навчально-наукового інституту мистецтв Володимира Поліщука.

"Ректорат, профспілковий комітет, колективи Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та навчально-наукового інституту мистецтв висловлюють щирі співчуття рідним і близьким покійного. Нехай наші співчуття допоможуть пережити біль  непоправної втрати", - пише прес-служба університету.

Панахида відбудеться – 06.12.2016 року, о  17:00 год. в Будинку скорботи (вул.Ребета, 3)

Похорон відбудеться - 07.12.2016 року о 11:00 год. в Будинку скорботи (вул.Ребета, 3)

Довідково.  

c_680_500_16777215_00_images_2016_GRYDEN2016_0612_2121.jpg

 

Поліщук Володимир Павлович народився 21 січня 1946 року в м. Бердичеві Житомирської області.

У 1966 році закінчив Житомирське музичне училище за спеціальністю «Народні інструменти» (клас баяна), в 1970 році – музично-педагогічний факультет Івано-Франківського державного педагогічного інституту ім. В.Стефаника, у 1981 році – оркестровий факультет Львівської державної консерваторії ім. М.Лисенка (спеціальність «баян»).

З 1970 року – викладач баяна та оркестру народних інструментів музично-педагогічного факультету Івано-Франківського державного педагогічного інституту ім. В.Стефаника, а з 1980 року і до останніх днів – старший викладач кафедри музичної україністики і народно-інструментального мистецтва Навчально-наукового Інституту мистецтв ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника». Упродовж 1969–2005 років одночасно працював концертмейстером та солістом Івано-Франківської обласної філармонії, брав участь у роботі концертно-лекторських бригад, які знайомили громадськість краю з життєвим і творчим шляхом вітчизняних та зарубіжних композиторів.

У 1988 році створив музично-фольклорний колектив «Співаночки мої», який презентував своє мистецтво не лише в Україні, але й за кордоном (Канада, республіках колишньої Югославії та інших країнах). З 2001 по 2005 рік працював керівником оркестру Державного гуцульського ансамблю пісні і танцю Івано-Франківської обласної філармонії.

Чільне місце у виконавському репертуарі В.П.Поліщука займала клавірна та баянна музика українських композиторів: Д.Бортнянського, М.Лисенка, Ф.Колесси, М.Скорика, М.Різоля, К.М'яскова, В.Підгорного.

Довгий час старший викладач Володимир Поліщук очолював навчальний оркестр народних інструментів кафедри музичної україністики і народно-інструментального мистецтва Навчально-наукового Інституту мистецтв, який під його керівництвом з успіхом виступав в Івано-Франківську та інших містах України, отримав першу премію на Всеукраїнському конкурсі виконавців на народних інструментах, який проходив у місті Рівному (2013 р.).

Яскрава індивідуальність у поєднанні з високим професіоналізмом, глибоким неординарним прочитанням музичних творів, емоційність та витонченість гри, чудове розуміння мистецтва акомпанементу і блискуча техніка є рисами, які були притаманні йому як музиканту.

Упродовж 20 років виконував громадське доручення як голова профспілкового бюро Навчально-наукового Інституту мистецтв ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника». Користувався заслуженою шаною та авторитетом серед викладачів, повагою серед студентів і виконавців.

За досягнуті успіхи у трудовій діяльності неодноразово нагороджувався почесними грамотами Міністерства культури і туризму України, Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Головного управління туризму і культури ОДА.

5 грудня 2016 р. після хвороби Володимир Павлович відійшов у вічність, але пам'ять про нього залишиться у серцях його випускників і колег.