Понад 35 тисяч прикарпатців минулого року знайшли роботу


Протягом 2016 року за сприяння служби зайнятості роботу отримали 35,7 тис. осіб, серед працевлаштованих осіб - 303 учасники АТО, 85 внутрішньо переміщених осіб.

Для осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, роботодавцям надавалась компенсація витрат єдиного соціального внеску. На нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю працевлаштовано 675 безробітних, в тому числі 256 осіб, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці.

135 осіб, у тому числі 62 учасники антитерористичної операції, отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

З метою підвищення ефективності працевлаштування клієнтів служби зайнятості в 2016 році активізовано роботу щодо забезпечення просування новітніх форм роботи - відеорезюме та відеовакансій. Розміщення відеороликів проводиться на додатково створеному каналі відеохостінгу Youtube та офіційній сторінці Івано-Франківської обласної служби зайнятості в мережі Facebook.

 В результаті вжиття заходів, спрямованих на покращення діяльності служби зайнятості, застосування нових форм роботи збільшилася частка  працевлаштованих незайнятих громадян, досягнуто підвищення рівня зайнятості соціально вразливих категорій громадян.

 

Для допомоги у здобутті і вдосконаленні професійних знань, умінь та навичок за сприяння служби зайнятості організовувалось професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних. Навчання здійснювалось під замовлення роботодавців або для самозайнятості людини, тобто провадження підприємницької діяльності. За направленням служби зайнятості професійне навчання проходили 6,2 тис. безробітних.

Для забезпечення додаткової матеріальної підтримки у період пошуку основного місця роботи до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 10,4 тис. осіб.