Поради дієтолога щодо складання щоденного меню. Як тримати себе у формі


Кожна жінка мріє про ідеальну фігуру. Проте, дуже важко знайти час для фізичних вправ, коли у тебе весь день розписаний щохвилинно: робота, діти, дім.

Щоденна заклопотаність не дає нам можливості подумати і про себе. І досить часто випливає доволі розповсюджена проблема – зайва вага. І з часом її стає все більше. Як же заважають жити ці зайві кілограми. І одяг не допомагає приховати зайве, так би мовити «добро», і на пляжі в купальнику багато відчувають себе не комфортно, так і в повсякденному житті зайва вага не надає впевненості в собі.

Тож, щоб попередити виникнення пишних форм, гастроентеролог-дієтолог МЦ «Оксфорд Медікал» Алла Курилець розповідає про те, що треба включити, а що виключити зі свого щоденного раціону.

Почнемо зі сніданку. Сніданок повинен бути теплим, поживним і досить калорійним (порівняно з іншими прийомами їжі). Ранковий прийом їжі повинен включати в себе достатню кількість білків і вуглеводів, а саме: каші з додаванням горіхів і сухофруктів, домашній сир, тушковані овочі, риба або м’ясо, твердий сир. Сніданок повинен бути настільки ситним, що наступні 3-4 години не повинно прокидатися бажання поїсти. Через декілька годин можна організувати собі перекус, у вигляді свіжих фруктів. На рахунок кави, можу сказати, що не рекомендовано вживати її натще, бажано за пів години після сніданку.

Обід має бути насиченим білковими продуктами, такими як риба чи м’ясо, і поєднювати їх найкраще з овочами, оскільки вони чудово допомагають засвоювати білок. Для приготування обіду слід використовувати рослинну олію, а від тваринних жирів рекомендовано відмовитися.

Полуденок повинен бути неважким, можна випити склянку йогурту або кефіру, з’їсти яблуко чи сухофрукти.До вечері в ідеалі треба вживати низькокалорійні страви, наприклад овочеве рагу, тушкована печінка, зернова каша.

Отже, для жінки ідеальна норма калорій, вжитих за добу має бути в межах 1200 ккал.Мушу нагадати, що різке зниження добового рівня калорій тільки піде вам на шкоду, оскільки це буде великим стресом для вашого організму і надалі він тільки буде набирати більше ваги.

Можу запевнити вас, що, якщо ви будете дотримуватись таких простих правил харчування, то ніколи не матимете проблем із зайвою вагою і завжди будете радувати себе і свого чоловіка ідеальною фігурою.

На правах реклами