Прикарпатець перебуваючи під слідством за крадіжку знову пішов на злочин


В ході розпочатого раніше кримінального провадження за вчинення крадіжки з проникненням (ст.185 ч.3 ККУ), правоохоронці Тисменицького ВП довели причетність підозрюваного до скоєння ще одного кримінального правопорушення.

Зокрема, перебуваючи під слідством за раніше скоєну крадіжку, 32-річний житель одного із сіл Тисменицького району наважився на черговий подібний злочин – крадіжку з новобудови у своєму є селі. Як повідомила в поліції 44-річна потерпіла, невідомий викрав електричний точильний станок та електричний обігрівач, вартість яких становить близько 1300 гривень.

В ході слідчих дій було встановлено, що пізно ввечері зловмисник, зайшовши на подвір'я потерпілої, через незачинені двері проник до новобудови, викрав вказане майно, яке одразу ж продав, а виручені кошти витратив на власні потреби.

Наразі лиходію оголошено про підозру у вчиненні вказаного злочину та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження передбачене ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області