Прикарпатець провів п'яного чоловіка додому і пограбував його


З повідомленням про викрадення мобільного телефону та паспорта до Калуського відділу поліції звернувся 31-річний місцевий мешканець.

Проведеними розшуковими заходами правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 35-річний мешканець одного із сіл району, який раніше уже потрапляв у поле зору правоохоронців за скоєння майнових злочинів. Підозрюваний надав визнавальні покази стосовно вчиненого.

Як з’ясувалося, напередодні потерпілий перебував у одному із відпочинкових закладів міста. Перебравши спиртного, вирішив піти додому. В цей час чоловік, який також там відпочивав, помітивши нетверезого, запропонував свою допомогу – провести додому. Дорогою лиходій, скориставшись його станом, непомітно витягнув з кишені мобільний телефон, а після того як зайшов до квартири потерпілого, викрав ще й паспорт. Щоправда, наступного дня віддав заявнику за винагороду, пояснивши, що знайшов його.

Щодо мобільного телефону, то злодій продав його незнайомцю за 400 гривень, а виручені кошти потратив на власні потреби. За фактом крадіжки проводиться досудове розслідування (ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України). Крім того, вирішується питання про оголошення підозри у скоєнні злочину. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області