Прикарпатські чиновники обіцяють створити ще 107 робочих місць на Маріямпільському кар’єрі


Про це повідомив під час наради директор із зовнішньо-економічної діяльності ТзОВ «Івано-Франківськцементбуд» Роман Винярський. Представник підприємства ознайомив представників влади з перспективами розвитку Маріямпільського кар’єру, наголосивши, що в найближчий період буде створено 107 нових робочих місць, і, відповідно, збільшаться суми відрахувань до бюджетів всіх рівнів.

Голова Галицької райдержадміністрації Григорій Івасишин зазначив: «Завдання, яке стоїть сьогодні перед владою - розвивати економіку району, тим самим створюючи робочі місця, забезпечуючи надходження до бюджету та Пенсійного фонду, повертаючи до району працездатне населення, а це можливо лише в рамках партнерства приватного бізнесу і представників влади».

Особливо зрадів розвитку підприємства сільський голова села Маріямпіль Ярослав Білан, який розповів про співпрацю з ТзОВ «Івано-Франківськцемент». «Запуск виробництва вапняку на Маріямпільському кар’єрі дав можливість реалізовувати основні завдання соціально-економічного, культурного розвитку населеного пункту та бюджету, покращити соціальний захист і підвищити життєвий рівень місцевого населення», – наголосив Я. Білан.

За словами сільського голови, близько 0,5 млн.грн. було скеровано на облаштування Біблійного саду, також ТзОВ «Івано-Франківськцементбуд» надає допомогу у газифікації села, у планах – ремонт місцевих доріг. Додатково підприємство виділило кошти на розвиток соціальної сфери села, зокрема, на ремонт школи та дитсадка.