Прикарпаття серед найбільш привабливих регіонів України для залучення іноземних інвестицій


Сьогодні голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук зустрівся з Генеральним консулом Чеської Республіки у м. Львові Мирославом Клімом. Вони обговорили перспективи співпраці та вкладання інвестицій в Івано-Франківську область.

Як зауважив Олег Гончарук, зараз Івано-Франківщина робить потрібні кроки, щоб вивести область на більш якісний рівень відносин з європейськими партнерами, повідомляє Бліц-Інфо.

"Івано-Франківськ розглядається як пілотний проект входження України в ЄС. На прикладі "Єврокарпатської ініціативи" хочемо показати, що ми можемо робити реформи, а також реагувати на допомогу, яка надається нам ЄС", - зазначив очільник області.

За словами Гончарука, сьогодні на Прикарпатті працюють 29 підприємств з іноземними інвестиціями.

Натомість, Мирослав Клім розповів, що Чеська Республіка готова до співпраці з Івано-Франківщиною.

"Однією з головних речей, якою повинні ділитися країни колишнього соцтабору - це досвід. Я часто говорю, що Україні немає сенсу повторяти всі помилки, які зробили наші країни до вступу в Євросоюз" , - резюмував консул.

Також, за словами консула, важливим є питання, що стосується інвестицій в області.

"Я вивчав дані у цьому напрямку і можу сказати, що за більшістю показників Прикарпаття серед найуспішніших регіонів для залученню зарубіжних інвестицій", - зауважив Мирослав Клім.