«Рorto Franko 2017» звучатиме з єдиного у світі бамбукового органу


Організатори привідкривають завісу фестивалю «PORTO FRANKO’2017», що пройде у Франківську з 14 до 18 червня. Вперше не тільки в історії Івано-Франківська, а й усієї України, ви почуєте містичні звуки Bambuso Sonoro – унікального бамбукового органу, який привезе з собою з Нідерландів автор цього інструменту та перформер Ганс фон Коолвижк.

Орган буде розміщено в Художньому музеї. Під час «PORTO FRANKO’2017» Bambuso Sonoroвиконуватиме роль сакрально-перформантивної інсталяції. Його розташують на місці колишнього органу барокового костелу. Про це розповів куратор експериментальної музики Ілля Разумейко, йдеться на сайті фестивалю.

Нідерландський гість також представить й інші ексклюзивні музичні скульптури – «The Bells» і «Glissando».

Думаєте, вокзал – це місце для зустрічей і прощань? Цьогоріч франківський вокзал стане справжнім музичним причалом. У залі очікування ви зможете насолодитися концертом із Сонат й Інтерлюдій композитора Джона Кейджа у виконанні всесвітньовідомого піаніста Антонія Баришевського.

Організатори виділили окремий напрямок експериментальної музики – «Poesophonia». Він поєднає музику й поезію у проекті українського медіа-артиста Георгія Потопальського «Singapore». До участі в проекті долучаться Юрій Іздрик і європейські електронні музиканти.

Ще один сюрприз чекає на гостей фестивалю. Концептуальну програму для «PORTO FRANKO’2017» вже готує культовий дует композитора Олексія Шмурака й артиста електронної сцени Олега Шпудейко