СБУ викрила на величезних хабарах двох посадовців з АТО


Хабарників викрили на Донеччині. Із кабінетів чиновників вилучено майже півмільйона гривень.

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою сил АТО викрили на хабарях розміром у майже півмільйона гривень двох посадовців у Донецькій області, – повідомляється на офіційному сайті СБУ.

Встановлено, що перший заступник голови однієї з райдержадміністрацій та чиновник Краматорської міськради паралельно вимагали гроші від підприємця, який виконав підрядні роботи за бюджетні кошти. Бізнесмен розробив проектну документацію для відновлення соціальної інфраструктури Донбасу, знищеної терористами.

Перший заступник вимагала від чоловіка відкат у розмірі 410 тисяч гривень, що становить 50% від суми виконаних робіт. Ці гроші знайшли у її службовому кабінеті. А чиновника із Краматорська затримали під час передачі від представника бізнесмена 75 тисяч гривень.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, обох посадовців затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального Кодексу України. Тривають першочергові слідчо-оперативні дії.