Що потрібно знати про яблука та груші і які можна купити на Центральному ринку Франківська


Цієї весни люди, як ніколи, потребують багато фруктози і глюкози, які наповнять організм енергією. Саме тут Вам стануть в нагоді яблука та груші.

Про це пишуть на сайті Центрального ринку Івано-Франківська.

Вони мають у своєму складі багато антиоксидантів, клітковини та особливо вітаміну С.

Найпоширенішими сортами яблук є «Чемпіон», «Семеринка», «Яблуко-груша», сорт «Фуджі» і «Топаз». 

Серед груш – «Конференція», «Ксенія» та «Яблунівська».

Слід зазначити, що груші та яблука найменш алергенні з-поміж фруктів, тому пюре з них можна вживати дітям уже з 6-7 місяців.  

Свіжа груша добре впливає на роботу мозку, підвищує його працездатність, тому її можна вважати прекрасною альтернативою обідній чашці кави.Також вона багата на вітаміни – А, В1, В2, С і Е, фолієву кислоту і ніацин. В м'якоті груші міститься йод, цинк, мідь, залізо, фосфор і калій, а ще кальцій, сірка, магній та натрій. 

Ефірні масла та вітамін С допомагають боротися з грипом та кашлем, посилюючи захисні функції організму. А клітковина допомагає спалювати жири.

Що стосується яблук, то це справжня скарбниця вітамінів, мікроелементів та інших корисних для організму речовин. Вони сприяють його омолодженню, зміцнюють імунітет та позитивно впливають на обмінні процеси.

А ще яблука знижують холестерин, покращують стан шкіри, зміцнюють імунітет, покращують метаболізм та захищають щитоподібну залозу.

Завітайте на Центральний ринок Івано-Франківська та придбайте соковиті яблука, груші та багато інших смачних фруктів і овочів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!