Стало відомо, як у Франківську завершать навчальний рік у школах


Про завершення навчального року в місті розповів під час оперативної наради очільник департаменту освіти Ігор Максимчук.

За словами головного освітянина, до 29 травня будуть виставлені семестрові та річні оцінки для школярів.

"До 10 червня завершать оформлення шкільної документації і кожен учень зможе побачити свої результати в онлайн режимі. Класні керівники будуть відправляти їм табелі онлайн. Також ми не будемо проводити останні дзвоники і випускні. Свято останнього дзвоника ми будемо проводити онлайн. До 15 червня випускники 9 класів зможуть отримати свідоцтво про здобуття освіти і за графіком зможуть його отримати. Також до 15 серпня продовжили період подачі документів до 1 та 10 класів. Батьки документи можуть подати онлайн", - сказав Ігор Максимчук. 

Водночас міський голова поцікавився, в якому режимі буде проводитися навчання з 1 вересня, адже є різні заяви.

"Зараз в МОН та комітеті ВР готуються дуже жорсткі документи, щодо відновлення навчання у школах. Вони дуже схожі на вимоги для дитсадків. Там доволі жорсткі варіанти до яких ми починаємо готуватися з 1 червня. Є варіант, що з першого вересня у школах мають бути антисептики, масочний режим, а також перевірка температури. Якщо у нас буде з першого вересня 32 тисячі учнів – буде складно", - пояснив Максимчук.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!