У Франківську контолюючі органи об'єднались для боротьби з нелегальною зайнятістю


В Івано-Франківську 26 липня керівники обласних управлінь Держпраці, Державної фіскальної служби та Пенсійного фонду підписали угоду про співпрацю задля запобігання нелегальній зайнятості населення та виплаті доходів «в конвертах»

Документом передбачається постійний обмін інформацією, необхідними матеріалами і документами з питань забезпечення легалізації праці, зайнятості, соціального захисту, нарахування заробітної плати застрахованих осіб та нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Також йдеться про узгодження дій, висновків і пропозицій під час проведення спільних перевірок суб’єктів господарювання, страхувальників, спільний розгляд заяв і скарг працівників з цих та інших питань, а також організацію роз’яснювальної роботи щодо вимог діючого законодавства.

Однак, як зазначила начальник Головного управління ДФС в Івано-Франківській області Ірина Столярик, контролюючим органам без підтримки представників бізнес – спільноти та громадськості важко боротися з такими негативними явищами як виплата зарплати у "конвертах" та використання нелегальної найманої праці. «Тому до цієї роботи ми будемо залучати і громадський сектор, і самих підприємців. Будемо запроваджувати нові елементи нашої роботи, виходячи з цієї угоди, щоб це давало позитив. Бізнес повинен зрозуміти, що застосовувати штрафні санкції - не основне наше завдання, бізнес має думати не лише про себе, а про майбутнє кожної людини», - сказала вона.