У Франківську на переселенця подали до суду з вимогою повернути соцдопомогу


Департамент соціальної політики в Івано-Франківську подав позов до суду на переселенця з вимогою повернути майже 9 тисяч гривень.

Про це «Галці» розповіла його дружина пана Дениса Ірина Мищенко.

За її словами, йому у листопаді 2016 року безпідставно припинили виплачувати щомісячну допомогу 442 гривні, яку мають отримувати офіційно працевлаштовані внутрішньо переміщені особи.

«Нам інкримінують те, що ми подали про себе неправдиву інформацію. Виявилося, що підприємець, у якого працював чоловік, не сплачував податки за нього. Він уклав трудовий договір з моїм чоловіком. Документ досі у нас на руках, його ніхто не розривав, а заяву на звільнення ніхто не писав. Чоловік продовжував ходити на роботу. Соцдепартамент каже, що чоловік насправді не працював, а отримував допомогу як працююча людина. Але він працював. Є свідки, які можуть це доказати. Є записи у трудовій книжці», – прокоментувала вона.

Пані Ірина каже, що сім’я писала офіційні звернення на сайт Уряду, нардепу, але соцдепартамент не реагує. На її думку, підприємець уникав сплати податку, а департамент перевищив повноваження, бо до рішення суду позбавив щомісячної допомоги працюючу людину.

Заступниця начальника відділу з надання всіх видів соціальної допомоги Оксана Сиверенюк пояснила, що трудовий договір чоловіка не був зареєстрований у Центрі зайнятості. Він там офіційно працював 5 днів. Про зміни у 3-денний термін треба їм повідомити, а цього не зробили.

«Про це є офіційна відповідь від підприємця», – сказали у департаменті.