У Франківську офіційно відкрили реконструйовану котельню


Під гучні оплески та з урочистим перерізанням стрічки. В Івано-Франківську офіційно відкрили реконструйовану котельню на Медичній вулиці.

На урочистостах присутні представники міжнародних фінансових організацій. Адже саме за їхні кошти відбувається модернізація міських котелень. Далі екскурсія технічними приміщеннями та наочна демонстрація оновленої системи теплопостачання. В керівництві “Теплокомуненерго” кажуть, старим обладнанням послуговувалися понад 35 років. Відтак воно було не придатне по подальшої експлуатації, інформує Вежа

Котельня на Медичній забезпечує централізоване тепло- та водопостачання до обласного неврологічного диспансера та психоневрологічної лікарні №3. Тут всановлено три нові котли, один з яких на біопаливі. Його потужність сянає 810 кВАТ. Твердопаливний котел здатен обігрівати лікарняні приміщення при зниженні температури до -10. Автоматизована система управління котла самостійно регулює постачання сировини.

Паралельно відбувається реконструкція котельні на Тролейбусній вулиці. В мерії сподіваються на подальшу співпрацю зі скандинавськими країнами. Не лише в теплоенергетичній галузі.

Загалом Уряд Швеції надав 5 мільйонів євро допомоги на розвиток обласного центру. Тож його представники вирішили поцікавитися, як проваджуються проекти співфінансування в Івано-Франківську.

Загальна вартість проекту 485 тисяч євро. За підрахунками фахівців він окупиться вже за 4 роки.