У пам'ятці архітектури в середмісті Франківська падає сходова клітка


Небезпечний будинок. Старий житловий фонд в Івано-Франківську загрожує життю мешканців. Остання надзвичайна подія трапилася у багатоквартирному помешканні на вулиці Січових Стрільців, 16. Тут обвалилася частина сходової клітки запасного входу. На щастя, ніхто не постраждав.

А разом із тим тріщини на стінах почали розширюватися. Багатодітна родина Любові Волошин мешкає на другому поверсі. Жінка скаржиться, стіни перекошені, тріщини майже повсюди, інформує Вежа

Наразі Управляюча компанія, що обслуговує даний будинок, має намір зміцнити конструкцію сходової. Оскільки будинок – архітектурна пам”ятка, тому інші більш масштабні роботи можуть виконувати спеціалізовані організації. До речі, в планах на цей рік відреставрувати будинок. Щоправда, раніше мова йшла лише про фасад та часткове укріплення балконів.

Будинок у класичному стилі, що на Січових Стрільців, 16 зведено наприкінці 19-го століття. Одним із найвідоміших власників був пан Єгер. Власник першого у місті електричного кінотеатру “Олімпія”.