У Росії судять пенсіонера із Полтави за шпигунство


Сьогодні у Москві судять найстаршого українського політв'язня, 73-річного пенсіонера із Полтави Юрія Солошенка. За обвинуваченнями у шпигунстві він може отримати від 10 до 20 років

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу BBC.

Судовий процес у справі 73-річного пенсіонера з Полтави Юрія Солошенка відбувається у понеділок в Московському міському суді.

ФСБ звинуватила Солошенко в шпигунстві проти Росії, за що за статтею 276 кримінального кодексу йому загрожує від 10 до 20 років тюремного ув'язнення.

Як повідомлялося, суд розгляне справу в закритому режимі, без попередніх слухань.

Протягом десятків років Солошенко був директором полтавського заводу "Знамя" - частини оборонного комплексу СРСР, яка виробляла електровакуумні компоненти для радіоелектронної зброї. У 2010 році Юрій Солошенко вийшов на пенсію, а завод "Знамя" прийшов практично закрився.

Арештували пенсіонера у момент крайнього загострення відносин Москви і Києва - 5 серпня 2014 року, коли той приїхав до столиці Росії на один день.

У московському СІЗО "Лефортово" полтавчанина тримають уже більше року.

Понад півроку український консул не мав доступу до затриманого, що стало однією з причин ноти українського МЗС, врученої в Києві російському послу.

Солошенко - найстарший у списку "українських політв'язнів", яких утримують у російських в'язницях за політичними звинуваченнями.