У судді Вищого госпсуду Швеця знайшли $300 тис. і угорський паспорт – СБУ


Співробітники СБУ задокументували отримання суддею Вищого господарського суду України Віктором Швецем хабара в сумі $5 тисяч, під час обшуку у нього знайшли близько $300 тисяч і паспорт громадянина Угорщини, повідомляє прес-центр СБУ.

«Співробітники Служби безпеки України задокументували суддю в одному з київських кафе при отриманні 5 тисяч доларів хабара. Всього Швець вимагав від підприємця 10 тисяч американських доларів за нестворення перешкод у здійсненні комерційної діяльності. Суддя також підозрюється в організації викрадення власного елітного автомобіля для отримання страхової виплати», – йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-центру, під час обшуків в робочому кабінеті і за місцем проживання судді правоохоронці вилучили майже $ 300 тис., боргові розписки на загальну суму $ 475 тис., коштовності і паспорт громадянина Угорщини, виданий на його ім'я, пише hromadske.ua.

Триває досудове слідство у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 2 статті 15 частиною 4 статті 190 і частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України.

Напередодні генпрокурор Луценко особисто вручив Швецю  повідомлення про підозру.