Уповноважений Президента просить ЗМІ перевірити прикарпатські лікарні


Під час дводенного візиту на Прикарпаття Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко звернувся до прикарпатських ЗМІ з проханням перевірити у дитячих лікарнях та відділеннях області ліжка, матраци, подушки та постільну білизну.

За його словами, рік тому Президент України Віктор Янукович дав доручення привести у відповідність до нормативів інвентар у дитячих відділеннях та лікарнях по всій країні, - повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

«Моніторинг два роки тому назад показав, що дві третини таких лікарень не відповідають стандартам починаючи від елементарних речей: ліжок, матраців, постільної білизни. І зараз ми перевіряємо здійснюємо моніторинг виконання даного доручення. На жаль, деякі керівники віднеслись до цього формально і не виконали його. Тому й досі в дитячих лікувальних закладах країни є застарілі матраци та подушки, розвалені ліжка» - зауважив Юрій Олексійович.

Та, Юрій Павленко наголосив, що Івано-Франківська область першою на 100% виконала це доручення.

«Тобто забезпечила 14 дитячих відділень і 5 лікарень новим інвентарем: ліжко, матрац, подушка та постіль. Але, сил проїхати всі лікарні та відділення і подивитись на власні очі у мене немає. Також немає причини не довіряти Івано-Франківській ОДА та управлінню охорони здоров’я. Але зайвий раз перевірити не буде лишнім», - вважає Павленко.

Незважаючи на запевнення чиновників, Уповноважений з прав дитини все ж попросив засоби масової інформації Прикарпаття надати методичну допомогу Уповноваженому Президента з прав дитини.

«І, за моїм проханням, здійснити моніторинг дитячих відділень і лікарень Івано-Франківської області з фотоматеріалами. Якщо це підтвердиться, то івано-франківська область стане прикладом для всієї України - це можна зробити швидко, якісно, розуміючи потреби дітей та маючи до них повагу», - наголосив Уповноважений Президента з прав дитини