В Галицькому районі сусід обікрав пенсіонера, якому допомагав по господарству


59-річний житель одного із сіл району викрав два рулони металевої сітки із сараю 85-річного сусіда. За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження.

Із заявою про крадіжку до Галицького відділення поліції звернувся 85-річний мешканець одного із сіл району. Пенсіонер повідомив про те, що з його підсобного приміщення хтось викрав два рулони металевої сітки. Суму завданих збитків потерпілий оцінив у 600 гривень.

Проведеними заходами правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 59-річний односелець потерпілого. Як з’ясувалося, підозрюваний допомагав сусіду по господарству. У підсобному приміщенні господаря чоловік помітив рулони металевої сітки й вирішив їх викрасти.

Вибравши ввечері час, крадій непомітного для господаря, поки той був у будинку, зайшов до сараю, звідки вчинив крадіжку. У скоєному зловмисник зізнався та розповів, що крадені рулони сітки на наступний день продав знайомому, а виручені кошти витратив на власні потреби.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області