В Івано-Франківському міському суді обрали нового заступника голови


Сьогодні, 28 квітня в Івано-Франківському міському суді провели вибори голови суду та його заступника.

Новообраний голова міського суду Лев Кишакевич запропонував на посаду свого заступника двох кандидатів суддю Тараса Антоняка та суддю Анатолія Лазарєва.

Опісля кандидати розповіли про свої плани, якщо їх оберуть. Зокрема Тарас Антоняк пообіцяв і надалі підтримувати позитивні зміни щодо відкритості суду, які розпочались за його керівництва.

"Ця робота мені знайома, маю досвід і буду допомагати новому голові суду в цій непростій ситуації, що ми перебуваємо. Пріоритетом для мене буде напрямок міжнародної співпраці та комунікація з громадським суспільством. Будемо намагатися зробити перший в Україні комунікативний центр», - розповів попередній голова суду Тарас Антоняк.

В той же час його опонент Анатолій Лазарєв більше звернув увагу на стан правосуддя.

"Я ціную, що мене запропонували. Це мої перші вибори в житті, тому ви не прості виборці для мене. Якщо стану заступником, то буду всіма силами допомагати голові в цій катастофічній ситуації з недостачею суддів. Окрім того докладу зусиль для покращення якості правосуддя у нашому суді", - запевнив суддя Лазарєв.

За результатами таємого голосування заступником голови суду обрали Тараса Антоняка. Його підтримали 12 суддів. Суддю Лазарєва підтримали 7 виборців.