В Івано-Франківську пройде молодіжний фестиваль


В Івано-Франківську протягом трьох днів проходитиме Молодіжний фестиваль гуманітарної науки та творчості. Захід відбудеться на базі Прикарпатського національного університету 7-10 листопада.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомила одна із організаторів, координатор освітньо-благодійного проекту «Янголи поруч», що діє при філософському факультеті Прикарпатського університету Ореста Возняк.

«В рамках фестивалю передбачений благодійний ярмарок хенд-мейду «Час бути поруч», на якому будуть представлені авторські роботи студентів університету та запрошених майстрів. Також у перший день розпочне свою роботу «Золота майстерня», де молоді майстри Івано-Франківська проводитимуть мастер-класи сучасних технік ручної роботи», - розповідає координатор.

За словами пані Орести, усі зароблені кошти на ярмарку та майстер-класах підуть для закупівлі канцтоварів та гостинців для 120-ти дітей Яблунівської спеціальної школи-інтернату Косівського району. Ініціативна група «Янголи поруч» вже 2 роки підтримує дітей та намагається змістовно наповнювати їхнє дозвілля.

«Такі благодійні ярмарки вже стали традиційними для учасників освітньо-благодійного проекту «Янголи поруч». Вони привертають увагу до творчості молодих людей міста, гуртують студентів навколо соціальних проблем та збирають необхідні кошти для проведення розвиваючих занять з дітьми, котрі позбавлені батьківської уваги та проживають в інтернатах», - наголошує Ореста Возняк.

Також у рамках фестивалю 8-9 листопада проходитиме Всеукраїнська наукова конференція студентів-філософів та молодих науковців «Людина як предмет філософської рефлексії». У ній візьмуть участь студенти та викладачі філософського факультету ПНУ ім. В. Стефаника, а також гості з університетів Києва, Луцька, Дніпропетровська, Львова, Дрогобича та Сімферополя. А 9 листопада учасники фестивалю зможуть взяти участь у музично-поетичному вечорі.

Організовує фестиваль кафедра філософії та соціології ПНУ ім. В. Стефаника та ініціативна група освітньо-благодійного проекту «ЯНГОЛИ ПОРУЧ» при філософському факультеті.