В Івано-Франківську розвінчують міфи про комунальні субсидії


Економити на теплоносіях чи витрачати з надлишком? Як впливають недешеві покупки на оплату за ЖКП? Соціальні фахівці розвінчують міфи про комунальні субсидії.

Кажуть, під час зростання тарифів на житлово-комунальні послуги ця тема номер 1 в пресі та в соціальних мережах. Люди обговорюють ймовірні небезпеки, які криються за соціальними знижками на оплату за спожиту теплоенергію, інофрмує Вежа

Фахівці у сфері соцзабезпечення переконані, власники помешкань насамперед мають визначитися, що таке субсидія вцілому, та як вона працює в кожному окремому випадку. В загальному формула розрахунку субсидії становить розмір плати за житлово-комунальні послуги мінус обов’язкову плату. А от кінцевий результат державних виплат залежить від соціально-побутового стану кожного заявника індивідуально. Це, зокрема, квадратури помешкання, кількості осіб, які проживають за даною адресою та їхні доходи. Звісно, в загальних правилах бувають і винятки, зазначають фахівці. Для таких нестандарних ситуацій існують спеціальні комісії.