В Івано-Франківську збільшили виробництво м'яса, проте зменшили хліба


За 2016р. підприємствами добувної промисловості та розроблення кар'єрів порівняно з попереднім роком зменшено добування пісків природних на 26%, гранул, щебню, каменю дробленого – на 12%.

У переробній промисловості підприємствами з виробництва харчових продуктів та напоїв збільшено випуск кормів готових для тварин, що утримують на фермах, у 1,7 раза,  печива солодкого і вафель, сирів жирних, борошна – на 10–27%, виробів кондитерських цукрових, м’яса великої рогатої худоби замороженого, виробів здобних – на 5–9%. Плавленого сиру вироблено на рівні 2015 року. Виробництво м’яса свиней замороженого у 2016р. склав лише 6% від рівня попереднього року. Виробництво шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао, їжі та страв готових з виробів макаронних, маргарину і жирів харчових подібних зменшено на 28–55%, хліба та виробів хлібобулочних нетривалого зберігання, соусів і продуктів для приготування соусів, напоїв безалкогольних – на 4–17%.

Підприємствами текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів у 2016р. проти 2015р. у 5 разів збільшено випуск рукавичок, рукавиць, мітенок (крім трикотажних). Випуск пальт, півпальт, накидок, плащів, жіночих та дівчачих, жакетів та блейзерів (крім трикотажних), жіночих та дівчачих, білизни постільної зменшено на 44–67%.

У виготовленні виробів з деревини, паперу, поліграфічній діяльності спостерігалося збільшення виробництва виробів столярних та конструкцій будівельних, з деревини, деревини уздовж розпиляної чи розколотої, розділеної на частини чи лущеної, завтовшки більше 6 мм, брусків, планок та фриз для паркетного або дерев’яного покриття підлоги, профільованих, незібраних, з деревини листяних порід на 6–18%. При цьому зменшено випуск журналів реєстраційних, книг бухгалтерських, швидкозшивачів, формулярів і бланків, виробів канцелярських інших, з паперу чи картону, проспектів, плакатів та іншої рекламної продукції, віддрукованої, вікон та їх рам, дверей балконних та їх рам, дверей та їх коробок та порогів, з деревини на 10–37%, конвертів та листівок поштових – на 3%.

У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції у 2016р. проти 2015р. зменшено виробництво засобів мийних та засобів для чищення, засобів для гоління, дезодорантів для тіла та антиперспірантів, засобів для прийняття ванн, засобів парфумних, косметичних та туалетних, шампунів на 11–52%.

Збільшено виробництво основних видів гумових та пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції: посуду столового і кухонного, з пластмас – у 2,8 раза, розчинів бетонних, готових для використання – на 13%. Водночас, зменшено випуск цегли невогнетривкої керамічної будівельної, блоків та цегли з цементу, бетону або каменю штучного для будівництва, елементів конструкцій збірних для будівництва з цементу, бетону або каменю штучного на 2–21%.

У металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів зменшено виробництво конструкцій збірних будівельних з чавуну чи сталі на 12%.

У машинобудуванні збільшено виробництво приладів для контролю інших фізичних характеристик у 1,8 раза, термостатів, маностатів (стабілізаторів тиску) – у 1,5 раза. Випуск трансформаторів склав 28% від показника 2015р., верстатів для оброблення деревини – 85%.