В Калуші підлітка спіймали з бульбулятором в кишені


Нагадаємо, що такі діяння є кримінальними і за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів порушникам загрожує покарання від штрафу, обмеження волі до позбавлення волі.

Так, на вихідних під час здійснення патрулювання Калуські правоохоронці під час зупинки водія автомобіля марки «ВАЗ», при перевірці документів помітили, що водій поводився підозріло, надто хвилювався перед правоохоронцями.

При поверхневому огляді в 20-річного районного мешканця, у внутрішній кишені курточки було виявлено та вилучено коробку з-під сірників, в середині якої знаходилась подрібнена речовина темно-зеленого кольору, зовні схожа на марихуану.

Подібний випадок зареєстрували у тому ж таки Калуші наступного дня. Перехожий, якого виявили поліцейські, перебуваючи на маршруті патрулювання, намагався уникнути зустрічі з ними. Під час розмови з правоохоронцями, місцевий мешканець поводився схвильовано і постійно тримав руку в кишені.

При поверхневому огляді в 16-річного калушанина було виявлено та вилучено пристрій для викурювання марихуани із нагаром чорного кольору. Вилучене направлено на експертизу, проводиться перевірка.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 309 «незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання від мінімального – у вигляді штрафу, до максимального – позбавлення волі до трьох років. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області