В Матеївецькій ОТГ батьки не пускають дітей до школи через призначення директора


Скандал в Матеївецькій ОТГ на Івано-Франківщині: батьки масово не пускають дітей до школи.

В Матеївецькій ОТГ (територія Коломийського району) у ЗОШ с. Пилипи розгорнулися "пристрасті". У цій школі батьки масово (70-80%) вирішили не пустити дітей на уроки.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала журналістка  Оксана Маруняк.

"Чому? Через призначення нового директора у школі. Батьки просять голову ОТГ Петра Книшука не пропихати людину, яку намагається, а дозволити бути диретором екс-вчителю цієї школи, що вже був директором кілька років тому. Однак на вже три звернення із живими підписами батьків голова ОТГ не реагує ніяк. Ну взагалі ніяк. І на зустріч з батьками теж не приходить. Інша меншість батьків мовчать у тряпочку і чекають, що то буде. І вся ця катавасія триває з початку вересня. Ні, в цей час діти до школи чемно ходили. Лише на один день минулого тижня діти не прийшли, класи були майже порожні. Потім знову йшли. Але оскільки думку батьків і надалі хтось "мав у носі", то вони вирішили вдатися до такої форми протесту - на уроки діти не підуть! І крапка. Поки питання не вирішиться", - пише журналістка. 

Також Оксана Маруняк розповідає, що батьки скаржитимуться в Міносвіти і в місцевий відділ освіти.

"Були збори батьків, куди нарешті приїхав голова ОТГ Петро Книшук. Переконував батьків відправити дітей до школи. Натомість пообіцяв прийняти заяву від екс-вчителя, якого батьки просять призначити директором школи. Тепер питання буде у тому, чи підпише цю заяву Петро Книшук, чи ні. Діти завтра до школи підуть, батьки тримають "вуха гостро", щоб діло не зійшло на пси.