В обласній раді вкотре мізкували, де знайти гроші на зарплату прикарпатським медикам


Сьогодні, 8 вересня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики обласної ради.

Серед іншого комісія заслухала інформацію про стан виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я області, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Голова комісії, свободівець Манолій Піцуряк зауважив, що питання розглядалося вже неодноразово, тим не менш у деяких районах не вистачає призначень, щоб оплатити обов’язкові платежі, а це тягне нарахування пені.

За словами заступника начальника бюджетного управління департаменту фінансів ОДА Вікторії Гринівської, вже трошки зменшилася заборгованість, адже 1 вересня надійшов транш медичної субвенції. Вона зазначила, що до кінця вересня закриють заборгованість у районах за серпень, однак - це не стосується Богородчанського, Коломийського та Снятинського районів.

Водночас директор департаменту медицини Мирон Матейко додав, що заборгованість повністю виплатили тільки у місті та одному районі.

Піцуряк зазначив, що тільки у Коломийському районі офіційна заборгованість складає понад 2 мільйони, а неофіційна - 6 мільйонів.

Заступник голови облради Василь Гладій зауважив, що районам необхідно вжити всіх заходів, аби активізувати всі можливі ресурси та виплатити заробітні плати.