В Urban Space 100 визначили переможців грантової програми


Вчора, 28 січня, відбулися чергові загальні збори, де співзасновники громадського ресторану розподіляли 80% згенерованого за квартал чистого прибутку закладу на фінансування громадських проектів розвитку Івано-Франківська.

Всього було подано 22 проекти, 7 з яких отримали ґрант. Про них розповімо детальніше:

«Поставити на колеса». Ходове відновлення та ремонт візків для людей з обмеженими можливостями при лікарнях міста.

День вуличної музики 2017. Організація музичної події, на якій музиканти матимуть можливість проявити себе, а люди - послухати якісну сучасну музику, а також самим спробувати себе в музиці, адже гасло свята «Музикантом може стати кожен!». В рамках «Дня вуличної музики» відбудеться також музичний арт-проект «Вуличне піаніно», на якому можуть грати усі бажаючі.Проект отримав часткове фінансування від заявленої суми.

Фотопроект «Архітектура. Музика. Балет». Мета Фотопроекту привернути увагу містян до проблем збереження архітектурної спадщини Івано-Франківська, підтримки мистецтва через контрастне поєднання архітектури та класичного балету. Щоб додати світлинам ще більшої динаміки, в кадрі будуть задіяні музиканти Івано-Франківського камерного оркестру та балерини, які своєю витонченістю підкреслять красу форм та ліній споруд, перетворивши їх із будівель в натхненні об’єкти мистецтва на фотографіях.Проект отримав часткове фінансування від заявленої суми.

Filmmaking - 101. Освітній курс за напрямком кіновиробництва від засновника компанії кінопродакшину «100 кубов», провідного кінематографіста та режисера І. Рябчука для початківців та новачків. Програма курсу складається з теоретичного і практичного модулів. На практиці учні будуть знімати короткометражні ролики. Хронометраж кожного ролика орієнтовно 12-15 хв.Проект отримав часткове фінансування від заявленої суми.

Child-FriendlyPublicSpace. Проект впорядкує, наповнить додатковим змістом та якісними елементами ландшафтного, міського дизайну території поруч скверу Міцкевича.Проект отримав часткове фінансування від заявленої суми.

Урбан-фестиваль «Сеанс міського сканування». Фестиваль полягатиме у концентрованій в невеликий проміжок часу кількості активностей (воркшопів) з українськими та міжнародними кураторами, що направлені на висвітлення/вирішення питання міського простору. Питання до опрацювання в рамках визначатимуться за результатами попереднього дослідження у місті та будуть поєднані під загальним керівництвом досвідчених європейських кураторів наскрізною темою, актуальною для Івано-Франківська. Проект отримав часткове фінансування від заявленої суми.

«TeddyBearHospital».Ініціатори проекту поступово вдосконалюють спілкування дітей з лікарями через тренінги та ігри. Планується випуск мультфільму про пригоди ведмежатка та створення стаціонарного центру «Лікарня для Ведмежат».Проект отримав часткове фінансування від заявленої суми.