Вдова загиблого бійця з Косова обіцяє розкласти намет у центрі Франківська та жити там з трьома дітьми


Родини загиблих на війні бійців з Прикарпаття скаржаться на бездіяльність влади у вирішенні їхніх житлових питань. Якщо влада не звертатиме на них увагу й надалі, люди обіцяють вдатися до більш радикальних дій.

Про це родичі загиблих бійців повідомили під час зустрічі з радником Президента Ольгою Богомолець, пише Курс

За словами вимушеної переселенки з Лисичанська, старший син якої загинув на війні, обласна влада не реагує на її звернення щодо надання житла, а тільки відфутболює її. Наразі вдова живе з дитиною та матір'ю в старому будинку в Косові.

Її також підтримали вдова і тесть загиблого косівчанина Василя Андріюка.

Вони звернулись до представників обласної влади з попередженням, що якщо впродовж трьох тижнів не вирішать житлову проблему сім'ї, то вдова з трьома дітьми розкладе намет на майдані у Франківську і буде там жити.

"Ми не вимагаємо квартири у Франківську чи в Києві. Ми просимо – купіть в Косові хату. Це ж недорого, – говорить тесть загиблого, – тому вважайте, що це офіційне попередження. Бо іншого виходу нема. Підемо на Майдан, там, де Василь починав".

Відзначимо, у Франківську на зустрічі з родинами загиблих бійців радник президента України Ольга Богомолець презентувала благодійний проект "Люди допомагають людям".

За словами Богомолець, це благодійна інтернет-платформа, яка має стати посередником між родинами загиблих і всіма, хто хоче їм допомогти.