Верховна рада звільнила прикарпатського суддю


Верховна Рада звільнила групу суддів, більшість із них самі подали заявив про звільнення з посад.
Верховна Рада звільнила групу суддів, більшість із них самі подали заявив про звільнення з посад, передає Українська правда.

Так, за постанову №4697 про звільнення суддів проголосували з другої справи 227 народних депутатів, а постанову №4697-1 парламентарі одразу дали 250 голосів.

Ще дві постанови про звільнення суддів депутати мають розглянути у вівторок після 16:00 – поки що спікер оголосив перерву у засіданні.

Відповідно до постанови №4697 звільнено Александрову Людмилу Іванівну з посади судді господарського суду Херсонської області (у зв’язку з досягненням 65 років) та Гавриша Ярослава Михайловича з посади судді Тлумацького райсуду Івано-Франківської області (через неможливість виконувати повноваження за станом здоров’я).

За заявами про відставку звільнено: Білугу Сергія Володимировича з посади судді Вищого адміністративного суду України.

Так само звільнено Старинця Юрія Володимировича з посади апеляційного суду Вінницької області; Петрову Ірину Михайлівну й Поступайло Наталію Іванівну з посад суддів апеляційного суду Кіровоградської області; Буханька Валерія Петровича з посади апеляційного суду Луганської області.

Також відповідно до заяв про відставку звільнено: Машкіну Віру Валентинівну зі Сквирського райсуду Київської області; Кравець Ольгу Анатоліївну з Тетіївського райсуду Київської області; Дмитрієва Олександра Федоровича з Київського райсуду Харкова.

У зв’язку з заявою про звільнення за власним бажанням звільнено суддів Харківського апеляційного госпсуду Черленяка Миколу Івановича, Докучаєвського міськсуду Донецької області Черткову Любов Олександрівну, Гірницького райсуду Макіївки Кульбакова Ігоря Валентиновича.