Від франківчан – ІТ-ідея, від EGAP Challenge – 2 мільйони


Кожен, хто має ідеї, як покращити життя громади через електронні сервіси та розвиток електронної демократії, має шанс отримати гроші на їх реалізацію.

Про це йшлося 6 грудня під час презентації другого етапу Національного конкурсу ІТ-проектів у сфері е-демократії EGAP Challenge у ЦНАПІ міста Івано-Франківська.

Мета конкурсу – запровадження нових інструментів е-демократії, що допоможуть громадянам отримувати нові якісні сервіси, ефективно взаємодіяти та безпосередньо впливати на владу, а владі – досягти нового рівня прозорості та ефективності. Конкурс, що фінансується Швейцарською Конфедерацією, реалізується Фондом Східна Європа, Державним агентством з питань електронного урядування та партнерами за підтримки Прем’єр-Міністра України.

Важливо, що другий цикл конкурсу націлений на відбір та підтримку ІТ-проектів у чотирьох пріоритетних напрямах: екологія, інфраструктура, освіта та агропромисловість.

Презентували конкурс керівник Центру надання адміністративних послуг Івано-Франківська Богдан Питель та керівник програм у сфері е-демократії та е-врядування ВОГО «Фонд місцевого розвитку» Катерина Шкльода. Богдан Питель пригадав, що франківчани брали участь у першому етапі конкурсу. А проект реєстрації міських ярмарок став одним із переможців та отримав фінансову і менторську підтримку. Тож керівник ЦНАПУ висловив сподівання, що жителі Івано-Франківської області запропонують цікаві ідеї і тепер.

 «Учасником і переможцем може стати будь-хто, хто знає як можна налагодити та покращити взаємодію громади з владою. Не потрібно для цього бути ІТ-шником», – розповіла Катерина Шкльода. На її переконання, кожна команда буде мати менторів, фінансову та інституційну підтримку для того, щоб свій задум втілити в ІТ-проект.

Наразі ж триває реєстрація учасників на Креативний вікенд, який відбудеться 17-18 грудня у Луцьку. Впродовж двох неймовірно насичених днів учасники зможуть пройти весь шлях від ідеї до проекту та зробити свій технологічний продукт, почути рекомендації і отримати допомогу від експертів різних напрямків. Розроблені проекти потраплять до інкубаційної програми, а найкращі – отримають фінансову винагороду для втілення свого стартапу. Призовий фонд конкурсу – 2 мільйони гривень.