Вільне планування житла – яка вигода для українців?


Українці масово почали підхоплювати такий стиль життя як мінімалізм, відповідно це зачепило й житлові стандарти. Реорганізувати простір так, щоб не було зайвого, а тільки найбільш необхідне — одна з основних вимог до сучасного дому.

Тому протягом декількох років будівельний ринок зазнавав певних змін. Як результат, зараз покупці отримують все більше пропозицій на придбання смарт-квартир з вільним плануванням. 

Невеликі за площею квартири-студії не допускають нагромадження непотрібних речей і предметів. Житло з відсутніми внутрішніми перегородками дозволяє суттєво зекономити на меблях. Один предмет може виконувати декілька функцій, наприклад диван перетворюється у ліжко, тумба — у стіл.

Ергономічне планування передбачає: грамотно продумане зонування, яке дозволяє позбутись невикористаних квадратних метрів, практичне розміщення санвузлів, наявність тераси, лоджії або балкону, а однією із вагомих переваг є використання забудівельниками матеріалів направлених на покращення енергоефективності дому.

Смарт-квартири економічно вигідні як для прогресивної молоді так і для  старших людей, адже формат такого житла дозволяє суттєво економити фінансовові та часові ресурси, а заощадження спрямувати на більш суттєві потреби.

Джерело: сайт Благо