Вихованцям прикарпатського дитбудинку не лікують зуби, - активісти


Всі вихованці Залучанського дитячому будинку-інтернаті мають проблеми із зубами. До такого висновку дійшла обласна комісія, що оглядала дітей на місці.

Про це в соцмережі Facebook написали волонтери УБМ, інформує кореспондент Бліц-Інфо. На підвердження своїх слів активісти виклали скан офіційного листа з Департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА.

"У всіх дітей, котрі виховуються у Залучанському дитбудинку, зокрема у (!) 30 лежачих, виявлено неналежний стан ротової порожнини! Невже адміністрація дитбудинку, особисто директор Сухолиткий М.В. та інші чиновники не можуть організувати лікування зубів для декількох десятків сиріт з неповносправністю? Чому найбільш незахищені - діти-сироти, котрі є лежачими та мають важкі фізичні та розумові вади одночасно (поліінвалідність), повинні потерпати від цієї байдужості?", - йдеться на сторінці благодійницької мережі.

Волонтери заявляють, що готують пропозицію до відповідних органів влади про звільнення з посади директора цього будинку-інтернату.